Specialty coffee

Smaak

De bonen voor deze single origin coffee worden zo gebrand dat ze het lekkerste zijn voor een espresso (eventueel als basis van een cappuccino of macchiato). De bonen hebben een mooie ronde body, hoge zuurgraad en geven een smaak van rozijnen, gedroogde abrikozen en rood fruit.

Kafa ka Ethiopia

Durft u het aan om eens een heel andere koffiebeleving te ervaren? Probeer dan eens onze single origin coffee Kafa ka Ethiopia, een verwijzing naar de moeder aller koffies. Alle bonen (variëteit: Bourbon) voor deze koffie zijn afkomstig uit het Uraga district, dat ligt in de regio Oromia (grootste regio van het Afrikaanse land).

Wij kopen de koffiebonen in bij het ‘koffie wasstation’ Dansa Mormora, waar 5.000 lokale boeren hun oogst inleveren. Hier worden de bonen — allemaal duurzaam en zonder pesticide verbouwd — vervolgens 15 dagen gedroogd op zogeheten ‘Afrikaanse droogbedden’. 

Luchtcirculatie

Die zijn speciaal verhoogd, zodat de bonen los van de grond liggen en de lucht er beter omheen kan circuleren. Dat resulteert in schone en gelijkmatig gedroogde koffiebonen, waarmee je een meer consistente koffie kunt zetten.

Waarom niet inkopen bij één koffieboer, zult u zich misschien afvragen. Zo werkt het niet in Ethiopië. Ieder land heeft zo zijn eigen koffietraditie. In Ethiopië hebben de meeste koffieboeren een klein stuk land, waardoor het gebruikelijk is dat zij de oogst inleveren bij een regionaal wasstation voor het verdere proces. Het is daardoor vaak moeilijk te zeggen van welke Ethiopische koffieboer de bonen precies komen.